Регистрация

Сладко-пикантна леща яхния

Автор:
Антони Атанасов
|
Дата:
21 Mar
|
Видяна:
689
Оцени рецептата

Необходими продукти:

1 1/2 ч ориз басмати

1 ч червена леща

1 1/2 ч картофи, ситно нарязани

2 скилидки чесън, нарязан на кубчета

1 с.л. зехтин

1 глава лук, нарязан на кубчета

1 ч.л. смлян кимион

1 с.л. сладък червен пипер

1/2 ч.л. къри на прах

1/8 ч.л. лют червен пипер

1/2 ч.л. чили на прах

1 с.л. сос Уорчестър

1 с.л. тамаринд

1 с.л. оцет

2 с.л. мед

2 ч домати, нарязани

170 г доматено пюре

1 ч зеленчуков бульон

1 ч зелен грах

Сол на вкус

Черен пипер (на вкус)

 

Начин на приготвяне:

Изплакнете и сварете лещата и картофите (около 25-30 минути). Когато сте готови, отцедете и оставете настрана. Междувременно, изпечете чесъна във фурната. Добавете лука към препечения чесън и задушете в бульон или вода, докато станат полупрозрачни. Добавете доматите. Добавете доматеното пюре в бульона. Разбърква се добре. Добавете подправките, тамаринда, оцета, меда и т.н. към тази смес и разбъркайте. Добавете течността при сотирания лук. Добавете бульон или вода, колкото е необходимо и продължете да варите. Когато картофената смес с леща се свари, отцедете и смесете със задушените зеленчуци. Добавете граха и гответе още 5 минути. Добавете сол и черен пипер на вкус.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта