Сладко-кисело свинско
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
450 г свинско филе
1 с.л. оризово вино
1 с.л. соев сос
1/2 ч царевично нишесте
1 морков
1 зелена чушка
2 филийки ананас от консерва
4 сушени китайски гъби
1 скилидка чесън
1/4 ч бял оцет
1/2 чаша вода
1/8 ч.л. черен пипер
1 с.л. соев сос
1 с.л. сол
5 с.л. захар
1 ч.л. смлян червен чили пипер
1 с.л. царевично нишесте
1 с.л. вода
Олио за пържене
2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското на малки кубчета. Смесете шерито и 1 супена лъжица соев сос и се добавят към месото. Втрийте сместа с пръсти. Оваляйте кубчетата в около 1/2 чаша царевично нишесте, докато се покрият много добре, но не прекалено дебело. Нарежете моркова диагонално на филийки с дебелина 0,5 см. Срежете зелената чушка наполовина; отстранете семената и се нарязва на квадрати от по 3 см. Нарежете филийките ананас на парчета от по 1 см. Накиснете сушените гъби, китайските гъби и лилията в топла вода за 30 минути. Отцедете и отстранете стъблата. Нарежете гъбите на ленти от по 1 см. Счукайте чесъна. Смесете чесъна, морковите, зелената чушка, ананаса и гъбите. Смесете оцета, 1/2 чаша вода, черния пипер, 1 супена лъжица соев сос, солта, захарта и чили пипера. В чаша, смесете 1 супена лъжица царевично нишесте с 1 супена лъжица вода. Начин на приготвяне: Сгорещете олио в дълбок тиган или уок до 190С. Запържете кубчетата месо, по няколко в даден момент, до много светло кафяво, за около 5 минути. Отцедете върху салфетки и дръжте на топло в слаба фурна (100 градуса). Сместа вода и оцет се загрява в малка тенджера. В тиган или уок, сгорещете 2 супени лъжици олио на силен огън. Добавете сместа с ананас и зеленчуци; разбърква се за 4 минути. Добавете горещата смес с вода и оцет при зеленчуците и разбъркайте добре. Добавете сместа със царевично нишесте и гответе, като се разбърква, докато се сгъсти, около 1 минута. Изсипете соса върху месото и разбъркайте добре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ