Регистрация

Сладко-кисело свинско

Автор:
desislavva
|
Дата:
21 Jul
|
Видяна:
635
Оцени рецептата

Необходими продукти:

450 г свинско филе

1 с.л. оризово вино

1 с.л. соев сос

1/2 ч царевично нишесте

1 морков

1 зелена чушка

2 филийки ананас от консерва

4 сушени китайски гъби

1 скилидка чесън

1/4 ч бял оцет

1/2 чаша вода

1/8 ч.л. черен пипер

1 с.л. соев сос

1 с.л. сол

5 с.л. захар

1 ч.л. смлян червен чили пипер

1 с.л. царевично нишесте

1 с.л. вода

Олио за пържене

2 с.л. олио

 

Начин на приготвяне:

Нарежете свинското на малки кубчета. Смесете шерито и 1 супена лъжица соев сос и се добавят към месото. Втрийте сместа с пръсти. Оваляйте кубчетата в около 1/2 чаша царевично нишесте, докато се покрият много добре, но не прекалено дебело. Нарежете моркова диагонално на филийки с дебелина 0,5 см. Срежете зелената чушка наполовина; отстранете семената и се нарязва на квадрати от по 3 см. Нарежете филийките ананас на парчета от по 1 см. Накиснете сушените гъби, китайските гъби и лилията в топла вода за 30 минути. Отцедете и отстранете стъблата. Нарежете гъбите на ленти от по 1 см. Счукайте чесъна. Смесете чесъна, морковите, зелената чушка, ананаса и гъбите. Смесете оцета, 1/2 чаша вода, черния пипер, 1 супена лъжица соев сос, солта, захарта и чили пипера. В чаша, смесете 1 супена лъжица царевично нишесте с 1 супена лъжица вода. Начин на приготвяне: Сгорещете олио в дълбок тиган или уок до 190С. Запържете кубчетата месо, по няколко в даден момент, до много светло кафяво, за около 5 минути. Отцедете върху салфетки и дръжте на топло в слаба фурна (100 градуса). Сместа вода и оцет се загрява в малка тенджера. В тиган или уок, сгорещете 2 супени лъжици олио на силен огън. Добавете сместа с ананас и зеленчуци; разбърква се за 4 минути. Добавете горещата смес с вода и оцет при зеленчуците и разбъркайте добре. Добавете сместа със царевично нишесте и гответе, като се разбърква, докато се сгъсти, около 1 минута. Изсипете соса върху месото и разбъркайте добре.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта