Сладко-киселo пуешко
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г обезкостени пуешки гърди
225 г хапки ананас в сироп
3/4 ч пилешки бульон
1/2 ч конфитюр от кайсии
1/4 ч бял оцет
2 с.л. соев сос
1 ч моркови - нарязани тънко диагонално
1 ч лук, нарязан
1/2 ч сладка чушка, нарязана на ленти
2 с.л. царевично нишесте
2 с.л. вода
Намажете тиган с малко мазнина Добавете месото в студения тиган и запържете на умерена температура около 7 до 8 минути, като обърнете веднъж. Междувременно отцедете ананаса и заделете сока. Смесете сока, бульона, конфитюра, оцета и соевия сос в малка купа; заделете. Извадете месото от тигана. Добавете морковите и лука и задушете около 3 минути, като добавите малко бульон, ако е необходимо. Добавете червената пиперка и задушете още 1 минута. Изсипете сместа със сока от ананас в тигана, върнете месото и оставете да къкри на слаб огън покрито за 12 - 15 минути, като обърнете месото веднъж. В малка купа, смесете водата и царевичното нишесте до гладкост. Извадете месото от тигана и го нарежете на филийки; заделете на топло. Добавете парчетата ананас и царевичното нишесте в тигана; варете на умерен огън, докато се сгъсти. Добавете нарязаното месо и поднесете върху ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ