Регистрация

Сладко-киселo пуешко

Автор:
dobrinska
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
872
Оцени рецептата

450 г обезкостени пуешки гърди

225 г хапки ананас в сироп

3/4 ч пилешки бульон

1/2 ч конфитюр от кайсии

1/4 ч бял оцет

2 с.л. соев сос

1 ч моркови - нарязани тънко диагонално

1 ч лук, нарязан

1/2 ч сладка чушка, нарязана на ленти

2 с.л. царевично нишесте

2 с.л. вода

 

Намажете тиган с малко мазнина Добавете месото в студения тиган и запържете на умерена температура около 7 до 8 минути, като обърнете веднъж. Междувременно отцедете ананаса и заделете сока. Смесете сока, бульона, конфитюра, оцета и соевия сос в малка купа; заделете. Извадете месото от тигана. Добавете морковите и лука и задушете около 3 минути, като добавите малко бульон, ако е необходимо. Добавете червената пиперка и задушете още 1 минута. Изсипете сместа със сока от ананас  в тигана, върнете месото и оставете да къкри на слаб огън покрито за 12 - 15 минути, като обърнете месото веднъж. В малка купа, смесете водата и царевичното нишесте до гладкост. Извадете месото от тигана и го нарежете на филийки; заделете на топло. Добавете парчетата ананас и царевичното нишесте в тигана; варете на умерен огън, докато се сгъсти. Добавете нарязаното месо и поднесете върху ориз.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта