Сладкиш с маслен крем
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За масления крем:
225 г крема сирене, меко
1 яйце
1/4 ч захар
3 с.л. мляко
2 с.л. масло, меко
1 с.л. царевично нишесте
1 ч.л. ванилов екстракт
За блата:
115 г неподсладен шоколад
1/2 ч масло, меко
2 ч захар
2 яйца
2 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода за хляб
1 1/3 ч мляко
1 1/2 ч.л. ванилов екстракт
За глазурата:
60 г неподсладен шоколад
1/4 ч масло
3 3/4 ч пудра захар
1/2 ч мляко
1 1/2 ч.л. ванилов екстракт
За масления крем: Смесете крема сиренето, яйцето и захарта в купа до гладкост. Постепенно добавете 2 супени лъжици мляко, маслото, царевичното нишесте и екстракта от ванилия. Добавете още 1 с.л. мляко, ако е необходимо, за да се получи гладка консистенция. Заделете. За блата: Разтопете шоколада на водна баня и оставете да се охлади. Разбийте на крем маслото и постепенно се добавят 2 чаши захар, като се разбива през цялото време. Добавете яйцата, едно по едно, като разбивате добре след всяко. Смесете брашното, бакпулвера, содата и солта. Добавете ги при маслото, като редувате с млякото, като започнете и завършите с брашнената смес. Разбърквайте след всяко добавяне. Добавете разтопения шоколад и ванилията. Разпределете половината шоколадово тесто в намаслена и набрашнена правоъгълна тава. Изсипете заделената маслена смес върху шоколадовото тесто. Покрийте с останалата шоколадова смес. Печете на 180С докато клечка за зъби, поставена в центъра излезе чиста. Охлажда се в съда. За глазурата: Смесете шоколада и маслото на водна баня. Когато водата заври, намалете огъня и варете, като се разбърква, докато се разтопят шоколадът и маслото. Отстранете от огъня. Оставете да изстине. Добавете пудрата захар и половината от млякото, като разбивате на средна скорост. Добавете ванилията и още мляко, колкото е необходимо, за да се получи паста. Намажете кейка, след като се е охладил.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ