Регистрация

Сладкиш с кайсии и бадеми

Автор:
desislavva
|
Дата:
06 Aug
|
Видяна:
637
Оцени рецептата

За бадемовия топинг:

1 1/2 ч захар

3 ч бадеми, бланширани, нарязани на филийки

4 белтъка (2 жълтъка заделени за блата)

2 с.л. брашно

1/2 ч.л. канела

1/4 ч.л. прясно смляно индийско орехче

За блата:

2 1/2 ч брашно

1/2 ч захар

1 ч масло

2 жълтъка

За кайсиевата глазура:

1/2 ч конфитюр от кайсии

1 с.л. вода

За шоколадовата глазура:

85 г полусладък шоколад

30 г неподсладен шоколад

 

Загрейте фурната до 180ºС.

Постелете тава с фолио. За бадемовия топинг: Комбинирайте всички съставки на водна баня над гореща вода. Гответе, като се разбърква от време на време, докато сместа достигне 55С. Отстранете от огъня и оставете настрана. За блата: В голяма купа смесете брашното и захарта. Нарежете маслото в сместа и разбъркайте до получаването на ронлива смес; добавете жълтъците. С ръце, оформете гладко тесто. Натиснете в подготвената тава и набодете с вилица. Печете 15 минути. Извадете от фурната и поръсете равномерно с бадемовия топинг. Върнете във фурната и печете още 20 минути. За кайсиевата глазура: Междувременно, в малка тенджера разтопете кайсиевия конфитюр с водата на слаб огън. Прецедете през сито. Намажете с тази глазура печения бадемов топинг веднага след като излезе тавата от фурната. Охлажда се в съда. Нарежете на квадрати от по 5 см, когато изстине. За шоколадовата глазура: На водна баня над гореща вода, разтопете полусладкия и неподсладения шоколад заедно. Поръсете върху сладките. Оставете да се втвърди.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта