Сладкиш с кайсии и бадеми
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За бадемовия топинг:
1 1/2 ч захар
3 ч бадеми, бланширани, нарязани на филийки
4 белтъка (2 жълтъка заделени за блата)
2 с.л. брашно
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. прясно смляно индийско орехче
За блата:
2 1/2 ч брашно
1/2 ч захар
1 ч масло
2 жълтъка
За кайсиевата глазура:
1/2 ч конфитюр от кайсии
1 с.л. вода
За шоколадовата глазура:
85 г полусладък шоколад
30 г неподсладен шоколад
Загрейте фурната до 180ºС.
Постелете тава с фолио. За бадемовия топинг: Комбинирайте всички съставки на водна баня над гореща вода. Гответе, като се разбърква от време на време, докато сместа достигне 55С. Отстранете от огъня и оставете настрана. За блата: В голяма купа смесете брашното и захарта. Нарежете маслото в сместа и разбъркайте до получаването на ронлива смес; добавете жълтъците. С ръце, оформете гладко тесто. Натиснете в подготвената тава и набодете с вилица. Печете 15 минути. Извадете от фурната и поръсете равномерно с бадемовия топинг. Върнете във фурната и печете още 20 минути. За кайсиевата глазура: Междувременно, в малка тенджера разтопете кайсиевия конфитюр с водата на слаб огън. Прецедете през сито. Намажете с тази глазура печения бадемов топинг веднага след като излезе тавата от фурната. Охлажда се в съда. Нарежете на квадрати от по 5 см, когато изстине. За шоколадовата глазура: На водна баня над гореща вода, разтопете полусладкия и неподсладения шоколад заедно. Поръсете върху сладките. Оставете да се втвърди.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ