Сладкиш с боровинки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 чаши боровинки, пресни или замразени
1 чаша мляко
1 яйце, леко разбито
1/4 чаша масло, разтопено
1 ч.л. портокалова кора, настъргана
2 чаша брашно
1 чаена чаша захар
1 чаена лъжичка сода за хляб
1/2 чаена лъжичка сол
1 1/2 чаши сирене, настъргано
1/2 чаша орехи, едро нарязани
Загрейте фурната до 180 градуса. Намаслете формичка за печене на хляб и заделете. Нарежете боровинките на половинки и ги оставете в малка купа. В средно голяма купа, комбинирайте млякото, яйцата, маслото и портокаловата кора и оставете настрана. Пресейте брашното, захарта, бакпулвера и солта в голяма купа. Добавете половината боровинки, сиренето и ядките. Разбъркайте с вилица, за да се разпределят хубаво. Добавете сместа с мляко наведнъж и се разбърква с брашното, докато се навлажни. Изсипете в подготвената тава и се пече в продължение на 1 час и 15 минути в предварително загрятата фурна или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста. Охлажда се в съда за 10 минути, след това се изважда. Охлажда се до стайна температура върху решетка преди нарязване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ