Скариди с фетучини
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
60 г масло
24 средно големи скариди, обелени и почистени
2 скилидки чесън
4 с.л. магданоз, нарязан
4 средно големи глави лук, нарязан на тънки филийки
4 гъби, нарязани на филийки
4 домата, обелени и нарязани
115 г зелен лук, нарязан едро
2 ч.л. универсална подправка за морски дарове
60 г бульон от скариди
2 ч фетучини, сварени
1/4 ч бяло вино
60 г масло
Поставете маслото, скаридите, чесъна, магданоза, лука, гъбите, доматите, зеления лук, морските дарове и подправките в голяма тенджера. Сместа се разбърква внимателно в продължение на 30 секунди. Добавете бульона от скариди и варете, докато лукът стане прозрачен. Добавете сварените фетучини и бялото вино и оставете да къкри, докато сосът е почти абсорбиран и скаридите са розови. Свалете съда от огъня и добавете маслото. Разбърква се, докато маслото се разтопи и се абсорбира. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ