Регистрация

Скариди в лют сос

Автор:
marcheva
|
Дата:
18 May
|
Видяна:
1830
Оцени рецептата

450 г големи скариди, обелени и срязани като пеперуда, обелени, с опашката

1/4 ч пресен лимонов сок

1/3 ч зехтин

1 средно голяма глава лук, ситно нарязан

340 г домати (около 2 средни), печени

4 люти чушки - или на вкус

1 скилидка чесън, обелен и едро нарязан

1/3 ч сухо бяло вино

1/4 ч.л. сушен риган

 

Овкусете скаридите със сол, черен пипер и лимонов сок и се оставят да се мариноват за около 30 минути. Сгорещете олиото в тиган, добавете отцедените скариди, като заделите малко течност, заедно с нарязания ситно лук и запържете, като разклащате тигана, за да се смесят съставките, за около 3 минути. Извадете скаридите и лука с решетъчна лъжица и оставете настрана. В блендер, смесете доматите, лютите чушки и течността им, както и чесъна. Сгорещете зехтина, добавете соса и се запържва на силен огън, като се разбърква и остъргва дъното на тигана, за да не залепва, за около 8 минути. Добавете виното, ригана, маринатата и сол на вкус и се готви още една минута. Добавете скаридите с лука и гответе в продължение на около две минути - скаридите трябва да бъдат само леко сварени и хрупкави.





Виж още от категория "Пикантни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта