Скариди в гръцки доматен сос с фета
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г големи скариди, белени и почистени
1/2 ч миден сок или рибен бульон
225 г сирене фета, натрошено
2 ч гръцки доматен сос
За гръцкия доматен сос:
3 с.л. зехтин
1 глава лук; обелен и нарязан едро
1 скилидка чесън, счукан
5 зрели домата, обелени и нарязани
2 с.л. нарязан магданоз
2 ч.л. сушен риган
1 ч сухо червено вино
1 консерва (225 г) доматен сос
1/4 ч.л. смляна канела
1/8 ч.л. бахар
Сол на вкус
Прясно смлян черен пипер
На гръцкия доматен сос: Сгорещете зехтина в голям железен тиган; задушете лука и чесъна, докато са прозрачни. Добавете доматите, магданоза и ригана. Варете покрито на слаб огън, докато доматите омекнат, около 20-25 минути. Добавете останалите съставки и гответе още 20 минути. Смесете 2 чаши от соса със сока от миди. Поставете скаридите на дъното на подходящ тиган. Покрийте със соса и с фета. Поставете тиган на силен огън и оставете да заври покрито. Намалете огъня и варете на слаб огън до готовност на скаридите- около 8-10 мин. Свалете капака, разбъркайте и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ