Регистрация

Скалопини с паста

Автор:
надежда
|
Дата:
24 Oct
|
Видяна:
515
Оцени рецептата

1 1/2 ч вода

2 с.л. шалот, нарязан на филийки

1/2 ч естрагон, нарязан

1 щипка бял пипер

1 щипка индийско орехче

1 връзка аспержи

1/4 ч сухо бяло вино

1 с.л. дижонска горчица

2 с.л. крема сирене, без мазнини

1 ч.л. сок от лайм

450 г лингуини

12 големи морски миди, цели

2 с.л. див лук, нарязан

 

Смесете водата, шалота, естрагона, черния пипер и индийското орехче в тенджера. Оставете да заври на умерен огън. Добавете стъблата на аспержите. Гответе 2 минути. Добавете върховете на аспержите и виното, гответе, докато омекнат. Извадете върховете аспержи, нарежете ги на малки кръгчета и заделете. В кухненски робот, смесете съдържанието на тенджерата с горчицата, сметаната, сиренето и лимоновия сок. Пюрирайте до гладкост. Прецежда се през тензух или метална цедка. Сварете пастата до степен ал денте. Отцедете добре и върнете в съда. Добавете мидите (нарязани на третинки) и оставете да къкри на умерен огън 30-45 секунди. Добавете пастата и заделените аспержи в соса. Разбъркайте леко. Гарнира се с нарязан див лук.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта