Свинско със сусам и сладко-кисел сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г обезкостено свинско филе, излишната мазнина отстранена; нарязано на 2,5-см кубчета
1/2 ч царевично нишесте
1/4 ч сос терияки
3 с.л. леко препечени сусамови семена
3 ч растително масло
За сладко-киселия сос:
1/4 ч захар
1/4 ч оцет
1/4 ч кетчуп
1/4 ч вода
1 с.л. терияки сос
1 1/2 ч.л. царевично нишесте
Старателно смесете царевичното нишесте, терияки соса и сусамовото семе в средно голяма купа (сместа трябва да бъде много твърда). Добавете кубчетата свинско месо и се оставя да престои 30 минути. Междувременно пригответе сладко-киселия сос и дръжте на топло. Сгорещете олио в тиган на средно висока температура. Добавете 1/3 от кубчетата свинско и гответе, като се разбърква непрекъснато, до златисто кафяво, около 2 минути. Извадете с решетъчна лъжица и отцедете на хартиени кърпи. Повторете с останалото свинско. Сервирайте веднага с топлия сладко-кисел сос. За сладко-киселия сос: Смесете захарта, оцета, кетчупа, водата, терияки соса и царевичното нишесте в малка тенджера. Кипнете на слаб огън, като се разбърква непрекъснато, докато се сгъсти.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ