Свинско с ябълки и прясно зеле
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходии продукти:
600 г свинско месо
8 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус
1 малка зелка или 2/3 по-голяма зелка
3 червени ябълки
2 глави лук
1 с.л. червен пипер
2 дафинови листа
зърна черен пипер и бахар
1 ч.л. захар
200 мл вода или бульон
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежте на ситно, а злето - на тънки полумесеци.
2. Запържете лука в тенджера с 6 с.л. олио. Щом започне да става прозрачен, добавете и зелето. Разбърквайте 2-3 минути и оставете под капак за още няколко. Внимавайте да не загори.
3. Щом зелето омекне, добавете дафиновия лист, черния пипер и бахар. Залейте с бульон или вода и оставете да къкри без капак, докато голяма част от водата изври.
4. През това време нарежете месото на едри хапки. Овкусете със сол и пипер, сгорещете 2 с.л. олио в тиган и запържете мръвките колкото да се запечатат. Добавете ги към зелето и захлупете с капака.
5. Веднага след това се захванете с ябълките. Обелете и почистете от неядливата сърцевина. Нарежете на големи кубчета и запържете в същия тиган, в който запечатвахте месото. Така ще попият от ароматите му. Поръсете със захарта и прехвърлете в тенджерата. Добавете червения пипер и по желание лют пипер. При нужда сипете още малко вода или бульон.
6. Оставете да се готви на умерен огън колкото време имате. 50 минути ще стигнат, но с всяка следваща става все по-вкусно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ