Регистрация

Свинско с чесново-сусамен сос

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
510
Оцени рецептата

8 - 10 чаши вода

680 г обезкостен свински бут или филе

2 стръка зелен лук, счукан

1 ч.л. пресен джинджифил, счукан

2 скилидки чесън, счукан

1/4 ч оризово вино или сухо шери

пресни стръкове кориандър за украса

За чесново-сусамения сос:

1 ч.л. фино смлян чесън (около 2 малки скилидки)

1/2 ч.л. прясно смлян джинджифил

1 с.л. тъмен соев сос

1 с.л. светъл соев сос

1/2 ч.л. лют зехтин или на вкус

1 ч.л. сусамено олио

1 1/2 ч.л. захар

2 ч.л. оризов оцет

2 с.л. наситнен пресен кориандър или зелен лук

 

Сложете водата да заври в голяма тенджера, след което добавете свинското, зеления лук, джинджифила, чесъна и виното. Оставете да заври отново. Отстранявайте пяната, която излиза на повърхността. Покрийте, намалете огъня до слаб и оставете да къкри за 45 минути. Когато месото е готово, напълнете наполовина голяма тенджера със студена вода и кубчета лед. Извадете месото от тенджерата и веднага го потопете в ледената вода, оставете за 20 минути, докато се втвърди хубаво. Извадете свинското, подсушете, покрийте и се съхранява в хладилник, докато се охлади хубаво, най-малко 2 - 3 часа или за през нощта.

На чесновия сос:

Смесете всички съставки.

За поднасяне:

Нарежете напречно месото на много тънки филийки (не по-дебели от 0,3 см) и подредете в кръг в чиния. Сервирайте соса отстрани или поръсете с него свинското. Украсете с пресни листа кориандър.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта