Свинско с пикантни зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г свински бут
5 големи сушени черни китайски гъби
2 малки сушени червени люти чушлета, наситнени
2 големи скилидки чесън, счукан
2 ч.л. пресен корен джинджифил - настърган
1 малка сладка чушка, нарязана на кубчета, без семената
1/4 ч бамбукови кълнове
1 голям морков
1 кубче тофу
1/3 ч от течността на гъбите
1 с.л. светъл соев сос
1 щипка захар
1 ч.л. сол
2 с.л. фъстъчено олио
Царевично нишесте, разтворено с малко вода на паста
В тенджера, покрийте свинското с вода, оставете да заври и оставете да къкри за 30 минути. Охладете в бульона. Измийте и накиснете черните гъби в топла вода за 1 час. Отцедете и заделете течността. Отстранете стъблата и нарежете гъбите. Нарежете бамбука. Обелете моркова и го нарежете на колелца. Извадете месото и сварете морковите в бульона. Нарежете 2/3 от месото с големината на парчетата чушка. Заделете останалото месо за друго ястие. Прецедете течността от гъбите и смесете посоченото количество със соевия сос, захарта и солта. Отцедете и нарежете тофуто. За запържване: Сложете олиото в уока. Когато започне да пуши, запържете гъбите, чесъна и джинджифила за 1 минута. Добавете чушката, бамбуковите кълнове, морковите и месото и се запържва при разбъркване в продължение на 1 минута. Добавете тофуто и сместа с течността от гъбите; оставете да заври. На умерен огън, покрийте тигана и варете в продължение на 1-2 минути, докато чушката стане ярко зелена и хрупкава. Избутайте съставките в едната част на съда. Разбъркайте отново гъстата паста с царевично нишесте, след това я добавете при течността, докато се сгъсти и се готви за кратко, като се разбърква. Обединете с останалите съставки. Поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ