Свинско с къри
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г свинско филе
1 ч.л. зехтин
3 скилидки чесън, счукан
3 с.л. къри паста
2 ч пилешки бульон
225 г патладжан, нарязан едро
225 г зелен фасул, нарязан на 2,5-см парчета
2 с.л. рибен сос
1 ч.л. настъргана кора от лайм
1/2 ч наситнен пресен босилек
Срежете свинското наполовина по дължина и се нарязва на филийки с дебелина 0,5 см. Заделете. В голям тиган, сгорещете зехтина на умерен огън. Добавете чесъна и се разбърква за 2 минути или до зачервяване. Добавете къри пастата и гответе в продължение на 30 секунди, като притискате по стените и дъното на тигана. Добавете свинското и гответе, като разбърквате, за 2 - 3 минути или до златисто. Добавете бульона и оставете да заври. Добавете патладжана, боба, рибения сос и кората от лайм и варете в продължение на 5 - 6 минути или докато зеленчуците омекнат. Махнете от огъня и добавете босилека. Поднесете с ориз.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ