Свински хапки с лук и домати
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
500 г свинско
1 лимон
4 скилидки чесън
сол, пипер и кимион
60 мл олио
4 домата
6 глави лук
2 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
Изсипете в купа олиото, добавете към него намачкания чесън, сол, пипер, кимион и сока на лимона. Разбъркайте. Месото нарежете на лентички. Добавете в сместа и оставет да се маринова между 1 час и 48 часа.
Когато дойде време за готвене, нарежете лука на полумесеци, а доматите рендосайте на едро ренде, като отстраните ципите. Отцедете месото бегло от маринатата, а нея си я запазете засега. Сгорещете тиган и запържете месото на силен огън, за да се запечати. След това го извадете в съд. Трябва да е полуготово. Пърженето му отнема около 5 минути при нормално крехко свинско, нарязано ма ленти с размер 2х8.
Гребнете 2-3 с.л. от мазнината на маринатата и ги сгорещете. Запържете вътре лука. Щом сане кафеникав, добавете доматите и захарта и гответе няколко минути докато водата от доматите поизври. После върнете месото в ястието. При нужда овкусете с още сол и пипер, а ако харесвате по-мазничка храна - добавете още 2-3 с.л. от маринатата. Гответе до пълна готовност на мръвките.
Преди поднасяне по желание поръсете с листенца магданоз. Сервирайте и хляб с ястието - има апетитен сос за топкане.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ