Свински филенца с майонезен сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
- 800 г свинско месо (от плешка е най-вкусно)
- 80 г брашно
- сол и пипер
- олио за пърженето
За соса:
- 4 с.л. майонеза
- 4 скилидки чесън
- 1 ч.л. горчица
- 2 с.л. соев сос
- 2 с.л. лимонов сок
- магданоз за поръсване
Начин на приготвяне:
Нарежете свинското месо на много тънки мини пържолки с дебелина около 0,5 см., ширина около 5 см. и дължина около 8 см. Поръсете ги със сол и пипер и оваляйте хубаво в брашно. Застелете чиния с домакинска хартия за попиване на мазнината и пържете на умерен огън за по около минута от страна месцата. Вадете.
Пригответе соса като първо смесите майонезата и горчицата, после добавите намачкания чесън и чак след това соевия сос и лимоновия сок. Поднесете месцата топли, поръсени с наситнен магданоз, а соса сложете в купичка встрани, за да се топка или да се покапват мръвките с малка лъжичка с него директно преди консумация.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ