Народни яйца със сирене и чубрица в тавичка
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
3 яйца
100 г бяло сирене
60 г кашкавал
1 ч.л. чубрица
1/2 ч.л. сладък червен пипер
лют пипер по желание
сол на вкус
30 г масло
3-4 стръка магданоз
Начин на приготвяне:
Чукнете яйцата в купичка и разбийте, но не щателно - нека останат цели неразбити парчета белтък и жълтък. Натрошете отогоре сиренето. Кашкавала нарежете на малки кубчета и го прибавете. Поръсете чубрицата и червения пипер, по желание добавете лют пипер и сложете сол, ако смятате, че осоляването на кашкавала и сиренето няма да даде достатъчна соленост на ястието.
Вземете много малка тавичка или касерола с огнеупорна дръжка, нарежете маслото на дъното ѝ и пуснете фурната да загрява на 200 градуса. Щом маслото се разтопи, изсипете яйчената смес и върнете във фурната. Гответе между 10 и 15 минути. Извадете. По желание обърнете в чиния и поръсете с листенца магданоз или ръснете магданоза директно в съда на готвенето и хапвайте от него.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ