Регистрация

Народни яйца със сирене и чубрица в тавичка

Автор:
lubo
|
Дата:
10 Jan
|
Видяна:
450
Оцени рецептата

Необходими продукти:

3 яйца

100 г бяло сирене

60 г кашкавал

1 ч.л. чубрица

1/2 ч.л. сладък червен пипер

лют пипер по желание

сол на вкус

30 г масло

3-4 стръка магданоз

 

Начин на приготвяне:

Чукнете яйцата в купичка и разбийте, но не щателно - нека останат цели неразбити парчета белтък и жълтък. Натрошете отогоре сиренето. Кашкавала нарежете на малки кубчета и го прибавете. Поръсете чубрицата и червения пипер, по желание добавете лют пипер и сложете сол, ако смятате, че осоляването на кашкавала и сиренето няма да даде достатъчна соленост на ястието.

Вземете много малка тавичка или касерола с огнеупорна дръжка, нарежете маслото на дъното ѝ и пуснете фурната да загрява на 200 градуса. Щом маслото се разтопи, изсипете яйчената смес и върнете във фурната. Гответе между 10 и 15 минути. Извадете. По желание обърнете в чиния и поръсете с листенца магданоз или ръснете магданоза директно в съда на готвенето и хапвайте от него.





Виж още от категория "Бързо и лесно"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта