Свински сатай
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г обезкостено нетлъсто свинско
2 с.л. соев сос
2 с.л. гъст сос за месо
10 кайсии, сушени
1/4 ч фъстъчено масло
1/2 ч.л. сол
5 капки лют сос
Нарежете свинското на кубчета като за шишче и смесете със соевия сос и соса за пържоли. Покрийте и оставете в хладилник за няколко часа, като периодично се разбърква. Междувременно оставете кайсиите да къкрят в 3/4 вода ч продължение на 5 минути. Поставете кайсии и течността от варенето им в блендер или кухненски робот. Добавете фъстъченото масло, солта, черния пипер и лютия сос. Покрийте и пюрирайте до гладкост. Претоплете, когато сте готови да сервирате. Набодете маринованите кубчета свинско месо на шишчета. (Ако използвате дървени шишчета, ги накиснете във вода, два часа преди да се използват.) Намажете с останалата смес със соев сос. Изпечете върху горещи въглени или под грила в продължение на 6 до 8 минути, обръщайки често. Сервирайте с топлия кайсиево-фъстъчен сос за потапяне.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ