Регистрация

Свински пържоли с ориз

Автор:
Жана
|
Дата:
10 Jan
|
Видяна:
902
Оцени рецептата

6 свински пържоли, с дебелина около 2 см

2 супени лъжици масло

1 кутия крем-гъбена супа – кондензирана, неразредена

70 г буркан нарязани гъби - отцедени

6 филийки червен лук

6 резена зелена чушка, нарязана на пръстени с дебелина 0,5 см

2 опаковки замразен дългозърнест бял или див ориз

6 чери домата

 

Загрейте фурната до 160С. В голям тиган, запържете пържолите в горещо масло и отцедете. Подгответе ориза според указанията на опаковката. В малка купа, комбинирайте супата и гъбите. Поставите пържолите в правоъгълна тавичка. Изсипете сместа със супата върху пържолите. Поставете по резен лук върху всяка пържола. Покрийте със зелена чушка и разпределете ориза равномерно между пържолите, като запълните и колелцата чушка. Печете 1 – 1 1/4 часа. Покрийте всеки котлет с чери домати преди сервиране. Ако желаете, гарнирайте с магданоз.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта