Свински медальони със сос с червено вино
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
8 обезкостени свински медальона, по 85 г всеки, без мазнина
1 зърно карамфил
1/2 ч червено вино
1 ч.л. балсамов оцет
2 ч.л. мед
1 с.л. зехтин
2 с.л. фино нарязан лук шалот
2 с.л. масло
1 с.л. прясно настърган джинджифил
1/2 ч.л. сушена мащерка или
2 стръка прясна
1 дафинов лист
Сол и черен пипер на вкус
Изтънете леко месото с чукче. Поръсете със сол и пипер. Смесете джинджифила, мащерката, оцета, дафиновия лист, карамфила, виното и меда в купа и разбъркайте добре. Поставете нарязаното свинско месо в чиния и изсипете сместа върху него. Мариновайте 10 минути. Отцедете медальоните и подсушете. Заделете маринатата. Поставете месото на един слой в тиган в горещо олио. Гответе в продължение на 5 минути, обърнете и варете в продължение на 5 минути над средно висока температура. Намалете огъня и оставете да къкри в продължение на 2 минути. Извадете месото от тигана и заделете на топло. Запържете лука в тиган. Добавете заделената марината и гответе, като се разбърква и остъргвате дъното. Гответе, докато маринатата се редуцира до 3/4 от първоначалния си обем. Разбъркайте с маслото и излейте соса върху месото. Премахнете дафиновия лист и стръкчетата мащерка преди сервиране.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ