Рулца лазаня
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
680 г телешка кайма
1 ч гъби, нарязани едро
1 средно голяма глава лук, ситно нарязан
1 малък морков, настърган
1 скилидка чесън, счукан
1/4 ч червено сухо вино
1/8 ч.л. индийско орехче
1/8 ч.л. лют пипер
2 ч настъргана моцарела
1 яйце, леко разбито
1/4 ч настърган пармезан
800 г сос за спагети
3/4 пакет кори за лазаня, сварени и отцедени
Загрейте фурната до 180ºС. Запържете хубаво каймата в голям тиган и отцедете мазнината. Добавете гъбите, лука, морковите и чесъна; запържете леко, докато зеленчуците омекнат. Добавете виното, индийското орехче, лютия червен пипер, солта и черния пипер; варете, докато виното почти се изпари. Сваля се от огъня и се оставя да се охлади за 10 - 15 минути. В средно голяма купа, смесете каймата, моцарелата, яйцето и 1 с.л. пармезан. Изсипете половината сос за спагети равномерно по дъното на правоъгълна тавичка. Покрийте с 1/3 ч от месната плънка по дължината на всяка кора лазаня. Внимателно навийте на руло. Сложете със затворения край надолу в тавичката. Повторете с останалите продукти. Печете, покрито, в продължение на 40 минути. Махнете капака и поръсете с 3 с.л. пармезан. Пече се още 5 минути или докато забълбука.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ