Регистрация

Рулца лазаня

Автор:
veronika nanova
|
Дата:
20 Nov
|
Видяна:
931
Оцени рецептата

680 г телешка кайма

1 ч гъби, нарязани едро

1 средно голяма глава лук, ситно нарязан

1 малък морков, настърган

1 скилидка чесън, счукан

1/4 ч червено сухо вино

1/8 ч.л. индийско орехче

1/8 ч.л. лют пипер

2 ч настъргана моцарела

1 яйце, леко разбито

1/4 ч настърган пармезан

800 г сос за спагети

3/4 пакет кори за лазаня, сварени и отцедени

 

Загрейте фурната до 180ºС. Запържете хубаво каймата в голям тиган и отцедете мазнината. Добавете гъбите, лука, морковите и чесъна; запържете леко, докато зеленчуците омекнат. Добавете виното, индийското орехче, лютия червен пипер, солта и черния пипер; варете, докато виното почти се изпари. Сваля се от огъня и се оставя да се охлади за 10 - 15 минути. В средно голяма купа, смесете каймата, моцарелата, яйцето и 1 с.л. пармезан. Изсипете половината сос за спагети равномерно по дъното на правоъгълна тавичка. Покрийте с 1/3 ч от месната плънка по дължината на всяка кора лазаня. Внимателно навийте на руло. Сложете със затворения край надолу в тавичката. Повторете с останалите продукти. Печете, покрито, в продължение на 40 минути. Махнете капака и поръсете с 3 с.л. пармезан. Пече се още 5 минути или докато забълбука.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта