Руло с шоколадов крем
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
225 г полу-сладък шоколад
1/4 ч прясно кафе
7 яйца, разделени
(със стайна температура)
3/4 ч захар
1 щипка сол
За крема:
510 г полусладък шоколад, натрошен
3 ч сметана
За блата:
Загрейте фурната до 180 градуса.
Намажете с масло правоъгълна плитка тава. Постелете восъчна хартия на дъното. Заделете. Разтопете шоколада с кафето за около 10 минути или докато се разтопи. Охлажда се. Разбийте жълтъците с миксер до гладкост. Постепенно добавете захарта, като биете непрекъснато, докато сместа е много гъста, около 5 минути. Прибавете охладения шоколад, смесете добре. Разбийте белтъците със солта на сняг. Смесете 1/5 от белтъците с шоколадовата смес и след това изсипете шоколадовата смес в белтъците. Внимателно разбъркайте до хомогенност. Изсипете сместа в подготвения съд. Печете 14 минути.
За крема:
Разтопете шоколада. Сгорещете сметаната в тенджерка. Бавно налейте горещата сметана върху разтопения шоколад и се разбърква до получаването на гладка и лъскава смес. Прехвърлете сместа в дълбока купа и се охлажда до стайна температура. Докато блатът е още топъл, обърнете върху кърпа, поръсена щедро с какао и навийте на руло. Щом се охлади и кремът е готов, развийте, намажете с крем и навийте отново на руло. Глазирайте по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ