Регистрация

Ригатони с гъби на фурна

Автор:
roni
|
Дата:
20 May
|
Видяна:
626
Оцени рецептата

450 г ригатони

1/2 ч. л. зехтин

1/2 ч лук - нарязан

1/2 ч чушки - нарязани

2 скилидки чесън - счукан

2 ч гъби - нарязани

800 г натрошени домати от консерва

566 г домати със зелени люти чушки, консерва – заедно със сока

1/4 ч. л. черен пипер

1/2 ч извара

1 ч обезмаслена моцарела - настъргана

 

Загрейте фурната до 190С. Напръскайте тава със спрей за готвене и заделете. Сварете ригатоните според указанията на опаковката, отцедете и върнете в тенджерата, сгорещете маслото на умерен огън. Добавете лука, чушките, чесъна и гъбите. Гответе, докато омекнат. Добавете натрошените домати, доматите и зелените люти чушки и черен пипер. Оставете да заври и след това намалете огъня. Разбърква се от време на време и оставете да къкри 15 минути. Добавете соса, изварата и половината моцарела при ригатоните. Изсипва се в подготвената тава. Поръсете с останалата моцарела. Покрийте и печете в продължение на 20 минути или докато се стопли хубаво.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта