Регистрация

Ригатони с водка и доматен сос

Автор:
Aleksandra B.
|
Дата:
25 Dec
|
Видяна:
946
Оцени рецептата

2 с.л. зехтин

1 ч ситно нарязан лук шалот

1/4 ч.л. едросмлян червен пипер

1/2 ч водка

3/4 ч сметана

3/4 ч доматен сос

225 г паста ригатони

115 г тънко нарязано прошуто

1/3 ч стъргано сирене

2 с.л. нарязан пресен магданоз

2 с.л. нарязан пресен босилек или 2 ч.л. сушен

 

Загрейте олиото в голям тиган на умерен огън. Добавете лука и червения пипер и запържете леко, докато шалоът е полупрозрачен, около 5 минути. Добавете водката и запалете с дълга кибритена клечка. Оставете да къкри, докато пламъците утихнат, като тиганът се разклаща от време на време, около 2 минути. Увеличете котлона до силен огън, добавете сметаната и варете, докато сместа се сгъсти, около 3 минути. Добавете доматения сос и варете, докато сосът се сгъсти и покрива гърба на лъжица, около 2 минути. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода до степен ал денте. Отцедете и заделете 1/4 ч от течността. Сложете соса да ври на тих огън. Добавете пастата, прошутото, 1/ 3 ч сирене, магданоза и босилека и разбъркайте. Добавете заделената течност от пастата, ако сместа е прекалено суха. Подправете на вкус с черен пипер. Прехвърлете в голяма купа. Поръсете с останалата 1/3 ч сирене и сервирайте.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта