Регистрация

Равиоли със спаначен сос

Автор:
светли
|
Дата:
17 Apr
|
Видяна:
650
Оцени рецептата

280 г замразен спанак

1 с.л. масло

1/2 ч пресни гъби, нарязани на филийки

1 консерва (410 г) домати, нарязани, неотцедени

1 консерва 225 г доматен сос

1/4 ч сухо червено вино

1/2 ч.л. пипер

1/4 ч.л. копър, семена - леко счукан

1 пакет замразени равиоли, 255 г

1/4 ч настърган пармезан

 

Размразете и отцедете спанака. Изстискайте излишната течност. В голям тиган разтопете маслото. Добавете гъбите и гответе около 5 минути или докато омекнат, като се разбърква често. Добавете неотцедените домати, доматения сос, виното, черния пипер и копъра. Оставете да заври, намалете огъня и покрийте с капак. Варете на слаб огън за 5 минути. Сварете пастата според указанията на опаковката. Смесете внимателно с доматения сос и спанака. Прехвърлете в ненамаслена йенска тенджера. Покрийте със сирене. Печете непокрито на 180С за 20 минути или докато се сгорещи всичко.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта