Равиоли с цвекло
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
225 г цвекло
Зехтин
Сол и прясно смлян черен пипер
8 скилидки чесън, обелен
1 лук шалот, смлян
2 с.л. рикота
1 с.л. фино нарязан пресен босилек
1 с.л. настърган пармезан
8 пресни кори за лазаня
1 ч пълномаслена сметана
1 ч.л. макови семена
1 с.л. нарязани препечени орехи
4 малки стръка босилек за украса
Загрейте фурната до 180 градуса.
Намажете цвеклото със зехтин и подправете със сол и черен пипер. Печете около един час или докато омекне напълно. Оставя се да се охлади и след това се обелва.Междувременно смесете чесъна със зехтин, сол и черен пипер. Увийте в парче фолио и се пече 40 минути или докато омекне. Оставя се да се охлади. Междувременно, сгорещете 1 супена лъжица зехтин в малък тиган. Добавете лука и запържете леко на умерен огън, до златисто, за около 4 минути. Охлажда се. Пасирайте цвеклото в кухненски робот. Добавете рикотата и се разбърква много добре. Прехвърлете сместа в купа и добавете лука, босилека и пармезана. Поръсете със сол и пипер. Загрейте сметаната в тенджера и оставете да се редуцира с една четвърт. Пасирайте печения чесън с редуцираната сметана. Поръсете със сол и пипер. Прецедете, ако желаете. Дръжте на топло. Сложете голяма тенджера с вода да заври. Добавете сол. Бланширайте корите лазаня до омекване, около 4 минути. Охлаждат се в ледена вода. Подредете ги в намаслена тава. Сложете по 1 с.л. от плънката с цвекло върху всеки лист паста. Навийте на руло откъм дългия край и увийте краищата, за да се образува пакет. Загрейте фурната до 200 градуса. Печете около 5 минути или докато краищата започнат да покафеняват. Сложете по супена лъжица от соса на дъното на 4 затоплени чинии. Подредете по 2 рула от пастата във всяка чиния. Поръсете с макови семена, нарязани на ситно печени орехи и босилек.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ