Регистрация

Равиоли с цвекло

Автор:
radito
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
512
Оцени рецептата

225 г цвекло

Зехтин

Сол и прясно смлян черен пипер

8 скилидки чесън, обелен

1 лук шалот, смлян

2 с.л. рикота

1 с.л. фино нарязан пресен босилек

1 с.л. настърган пармезан

8 пресни кори за лазаня

1 ч пълномаслена сметана

1 ч.л. макови семена

1 с.л. нарязани препечени орехи

4 малки стръка босилек за украса

 

Загрейте фурната до 180 градуса.

Намажете цвеклото със зехтин и подправете със сол и черен пипер. Печете около един час или докато омекне напълно. Оставя се да се охлади и след това се обелва.Междувременно смесете чесъна със зехтин, сол и черен пипер. Увийте в парче фолио и се пече 40 минути или докато омекне. Оставя се да се охлади. Междувременно, сгорещете 1 супена лъжица зехтин в малък тиган. Добавете лука и запържете леко на умерен огън, до златисто, за около 4 минути. Охлажда се. Пасирайте цвеклото в кухненски робот. Добавете рикотата и се разбърква много добре. Прехвърлете сместа в купа и добавете лука, босилека и пармезана. Поръсете със сол и пипер. Загрейте сметаната в тенджера и оставете да се редуцира с една четвърт. Пасирайте печения чесън с редуцираната сметана. Поръсете със сол и пипер. Прецедете, ако желаете. Дръжте на топло. Сложете голяма тенджера с вода да заври. Добавете сол. Бланширайте корите лазаня до омекване, около 4 минути. Охлаждат се в ледена вода. Подредете ги в намаслена тава. Сложете по 1 с.л. от плънката с цвекло върху всеки лист паста. Навийте на руло откъм дългия край и увийте краищата, за да се образува пакет. Загрейте фурната до 200 градуса. Печете около 5 минути или докато краищата започнат да покафеняват. Сложете по супена лъжица от соса на дъното на 4 затоплени чинии. Подредете по 2 рула от пастата във всяка чиния. Поръсете с макови семена, нарязани на ситно печени орехи и босилек.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта