Равиоли с тиква
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч универсално брашно
1 ч грис
1/2 ч.л. сол
4 яйца на стайна температура
2 с.л. зехтин
2 с.л. топла вода
300 г пюре от тиква
1/2 ч настърган пармезан
6 бадема
2 яйца
1/2 ч.л. сол
1/4 ч.л. прясно смлян бял пипер
1/4 ч.л. прясно смляно индийско орехче
2 с.л. зехтин
3/4 ч неосолено масло
За пастата: Смесете брашната и 1/2 чаена лъжичка сол в кухненски робот. Добавете 4 яйца, 2 супени лъжици зехтин и водата и смесете, докато тестото се събере, около 20 секунди. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и омесете до гладкост, за около 3 минути. Увийте в найлоново фолио. Оставете да престои 15 минути. За пълнежа: Смесете следващите 7 съставки в кухненски робот. Заделете сместа. При поднасяне: Разделете тестото на 6 парчета. Разточете едно парче тесто (дръжте останалите покрити, за да бе изсъхват), след това сгънете на три. Пуснете тестото през машината за паста на най-широкия отвор. Повторете, докато тестото е гладко и кадифено, като сгъвате преди всяко пускане и поръсвате с брашно ако залепва. Стеснете отвора на машината на следващото ниво. Прокарайте тестото без да го сгъвате. Повторете до получаването на много тънка паста. Повторете с друго парче тесто. Сложете единия слой паста върху леко набрашнена повърхност. Сложете по равни чаени лъжички от пълнежа на разстояние 5 см една от друга и като оставите 1 см от краищата на тестото. Намажете тестото между плънката и по ръбовете с вода. Покрийте с втори лист тесто, като притиснете около пълнежа и ръбовете. Изтежете тестото около плънката, за да направите равиолите. Подредете ги върху леко набрашнена восъчна хартия. Повторете с останалото тесто. Оставете равиолите да изсъхнат. Сварете ги в голяма тенджера с кипяща подсолена вода. Необходими са около 8 мин. за степен ал денте. Отцедете добре. Прехвърля се в купа. Добавете масло и разбъркайте добре. Разделете ги в 8 чинии. Поръсете всяка с прясно настърган пармезан, ако желаете. Поръсете с прясно смлян черен пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ