Регистрация

Пържено свинско със зеленчуци

Автор:
Силвето
|
Дата:
10 Jan
|
Видяна:
900
Оцени рецептата

450 г нетлъсто свинско

За маринатата:

1 белтък

1 с.л. царевично нишесте

1 с.л. светъл соев сос

1 с.л. оризов оцет

1 ч.л. сусамово олио

1/2 ч сушени китайски черни гъби

1 ч фъстъчено олио

225 г жълт лук, нарязан на едри парчета

2 ч.л. фино настърган джинджифил

1 с.л. фино нарязан чесън

1 ч.л. сол

2 ч.л. оризово вино

 

Поставете свинското във фризера за около 20 минути или докато е твърдо на допир. След това се нарязва на филийки, а след това на тънки ивици. Поставете месото в голяма купа със съставките за маринатата. Оставете в хладилника за 20 минути. Накиснете гъбите в купа с топла вода за около 20 минути или докато омекнат. Изстискайте излишната вода и махнете твърдите стъбла. Нарежете фино гъбите. Загрейте тиган или уок и се добавя олиото. Когато олиото се сгорещи, добавете свинското месо и се запържва, като се разбърква в продължение на 20 секунди. Извадете месото и отцедете мазнината, като оставите 2 с.л. в тигана. Сгорещете отново и добавете гъбите, лука, джинджифила, чесъна и солта се запържва, като се разбърква в продължение на 2 минути. Върнете месото в тигана и пържете още около минута. Накрая добавете оризовото вино и разбъркайте няколко пъти. Прехвърля се в чиния и се сервира веднага.

 





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта