Пържено свинско със зеленчуци
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
450 г нетлъсто свинско
За маринатата:
1 белтък
1 с.л. царевично нишесте
1 с.л. светъл соев сос
1 с.л. оризов оцет
1 ч.л. сусамово олио
1/2 ч сушени китайски черни гъби
1 ч фъстъчено олио
225 г жълт лук, нарязан на едри парчета
2 ч.л. фино настърган джинджифил
1 с.л. фино нарязан чесън
1 ч.л. сол
2 ч.л. оризово вино
Поставете свинското във фризера за около 20 минути или докато е твърдо на допир. След това се нарязва на филийки, а след това на тънки ивици. Поставете месото в голяма купа със съставките за маринатата. Оставете в хладилника за 20 минути. Накиснете гъбите в купа с топла вода за около 20 минути или докато омекнат. Изстискайте излишната вода и махнете твърдите стъбла. Нарежете фино гъбите. Загрейте тиган или уок и се добавя олиото. Когато олиото се сгорещи, добавете свинското месо и се запържва, като се разбърква в продължение на 20 секунди. Извадете месото и отцедете мазнината, като оставите 2 с.л. в тигана. Сгорещете отново и добавете гъбите, лука, джинджифила, чесъна и солта се запържва, като се разбърква в продължение на 2 минути. Върнете месото в тигана и пържете още около минута. Накрая добавете оризовото вино и разбъркайте няколко пъти. Прехвърля се в чиния и се сервира веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ