Пълнени ябълки в тесто
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
120 г брашно
60 г захар
Сол
Настъргана лимонова кора
60 г твърдо масло
1 жълтък
4 ябълки
40 г пудра захар
1 ч.л. коняк
40 г меко масло
1 яйце
Загрейте фурната до 190 градуса. Смесете брашното, солта и лимоновата кора. Добавете твърдото масло, нарязано на много малки парчета и всичко се разбърква заедно бързо на ръка, за да се образува топка. Покрийте топката с кърпа и се оставя да си почине на хладно място (но не в хладилника) за 1 1/2 часа. Разделете на 5 равни части. Разточете 4 на квадрати от по 15 см и около 0,5 см дебелина. Направете 4 малки кръга от останалото тесто. Намажете с масло тава за печене. Обелете и почистете ябълките в сърцевината. Смесете пудрата захар, коняка, мекото масло и жълтъка и напълнете ябълките с тази смес. Поставете по една ябълка във всеки квадрат от тестото и сгънете ъглите, така че да покрие ябълката. Сложете кръг тесто върху всяка ябълка. Сложете ябълките в тавата и намажете с разбито яйце. Пече се в центъра на пещта до златисто (около 25 минути). Сервирайте топло или студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ