Регистрация

Пълнени ябълки в тесто

Автор:
Боряна Нейкова
|
Дата:
28 Apr
|
Видяна:
466
Оцени рецептата

120 г брашно

60 г захар

Сол

Настъргана лимонова кора

60 г твърдо масло

1 жълтък

4 ябълки

40 г пудра захар

1 ч.л. коняк

40 г меко масло

1 яйце

 

Загрейте фурната до 190 градуса. Смесете брашното, солта и лимоновата кора. Добавете твърдото масло, нарязано на много малки парчета и всичко се разбърква заедно бързо на ръка, за да се образува топка. Покрийте топката с кърпа и се оставя да си почине на хладно място (но не в хладилника) за 1 1/2 часа. Разделете на 5 равни части. Разточете 4 на квадрати от по 15 см и около 0,5 см дебелина. Направете 4 малки кръга от останалото тесто. Намажете с масло тава за печене. Обелете и почистете ябълките в сърцевината. Смесете пудрата захар, коняка, мекото масло и жълтъка и напълнете ябълките с тази смес. Поставете по една ябълка във всеки квадрат от тестото и сгънете ъглите, така че да покрие ябълката. Сложете кръг тесто върху всяка ябълка. Сложете ябълките в тавата и намажете с разбито яйце. Пече се в центъра на пещта до златисто (около 25 минути). Сервирайте топло или студено.





Виж още от категория "Сладкиши и десерти"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта