Пълнени равиоли със скариди и босилек
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пълнежа:
2 с.л. масло
1 средно голяма глава лук, ситно нарязан
1 скилидка чесън, нарязана фино
4 домата, обелени и нарязани
225 г скариди, пресни, обелени, почистени и нарязани
Лют червен пипер
Бял пипер
Сол
За пастата:
255 г брашно
1 голямо яйце
1 с.л. масло, разтопено
1/4 ч вода
1 ч.л. сол
За намазване: 1 яйце, смесено с капка зехтин, сол и черен пипер на вкус
За соса:
1/2 ч пюре от босилек - В блендер, пасирайте пресен босилек с 1 супена лъжица бяло вино
2 ч сметана
2 с.л. настърган пармезан
Сол на вкус
Пипер на вкус
Разтопете маслото в тиган, след това задушете лука и чесъна в маслото за около 5 минути на умерен огън. Добавете доматите и скаридите, сгорещете, докато заври леко, след това оставете да къкри за 15 минути. Добавете лютия червен пипер, солта и белия пипер на вкус, след това гответе в продължение на 35 минути. Заделете в хладилника, докато се изстуди. За пастата: В голяма купа смесете брашното и яйцето. Смесете бавно, добавяйки охладеното разтопено масло, водата и солта. Смесете само докато се обедини, след това прокарайте през машината за паста, за да се образуват тънки кори. За соса: Редуцирайте босилековото пюре наполовина. Добавете сметаната, редуцирайте до гладкост и отстранете от огъня. Добавете пармезана, солта и белия пипер. Прецедете и оставете на страна. За поднасяне: Поставете намаслен лист пергаментова хартия върху работната повърхност. Поставете 1 кора паста върху листа и намажете с разбитото яйце. Сложете по голяма супена лъжица от плънката на всеки 10 см от кората. Покрийте с втора кора и притиснете здраво около плънката, след това намажете с разбито яйце. Срежете около пълнежа, така че да се образуват равиоли. Поставете ги в тенджера и покрийте с вода. Оставете да заври и варете до степен ал денте. Сложете в чиния и покрийте със соса. Гарнирайте с пресен босилек и нарязан домат.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ