Пълнени ньоки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
900 г картофи
450 - 680 г брашно (или повече)
Сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
За пълнежа:
Пълнеж с рикота:
1/2 ч рикота
8 листа босилек, накъсан
1/2 ч настъргана моцарела
1/4 ч орехи, нарязани
Сол и черен пипер на вкус
Пълнеж с шунка:
1/2 ч рикота
1 ч шунка, смляна или настъргана
1 с.л. настърган пармезан
1/2 ч.л. риган
Прясно смлян черен пипер
1 с.л. магданоз - нарязан
За ньоките:
Сварете картофите, без да ги белите. След като се охладят, ги обелете и намачкайте на пюре. Поръсете със сол, пипер и с индийско орехче на вкус. Добавете брашното и смесете, докато се получи сравнително твърдо тесто. С набрашнени ръце, направете топки с големина на орех. Приплескайте всяка топка и напълнете с пълнеж по избор в средата. Оформете отново на топка, така че плътно да се покрие плънката. Сварете в голямо количество кипяща вода, докато изплуват на повърхността. Отцедете. Поднесете с доматен сос и пармезан.
На пълнежа с рикота:
Смесете всички съставки.
На пълнежа с шунка: Смесете всички съставки.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ