Регистрация

Пълнена тиква с наденица

Автор:
kalinapetkova
|
Дата:
14 Jan
|
Видяна:
1109
Оцени рецептата

450 г наденица

2 тиква, срязана наполовина

1 голямо яйце

2 с.л. мляко (или по-малко)

Лук, нарязан (по желание)

1/4 ч.л. мащерка

1/4 ч.л. естрагон

Масло

 

Запържете наденицата като я натрошите и се отцежда. Изпечете тиквата на 180 градуса с лицето надолу в тава с вода, колкото едва да покрива дъното, за около 1 час. Охлажда се. Върнете наденицата в тигана. Изгребете месото на изпечената тиква и сложете при наденицата. (Запазете цели корите тиква.) Разбъркайте с подправките. В малка купа разбийте яйцата и млякото; изсипете в студената смес. Изсипете сместа обратно в запазените кори и се пече на 180 градуса за 45 минути или докато стегне, без вода в тавата. Точно преди сервиране, поставете бучици масло отгоре.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта