Пълнена пица с наденички
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За тестото:
4 ч брашно
1 ч.л. сол
1 пакет суха мая
1 1/3 ч топла вода
2 с.л. зехтин
1 с.л. захар
За пълнежа:
680 г наденички, обелени
340 г доматено пюре
3 с.л. наситнен лук
2 ч.л. чесън, счукан
2 ч.л. риган
2/3 ч настърган пармезан
1 1/2 ч настъргана моцарела
2 с.л. зехтин
На тестото: Смесете брашното и солта в голяма купа. Направете кладенче в центъра и добавете маята, водата, маслото и захарта. Оставете да престои 5 минути, докато се разтвори маята. Разбийте с лъжица, за да направите меко тесто. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и месете, докато стане гладко и еластично, като добавяте още брашно, колкото е необходимо. Поставя се в намаслена купа и се покрива, докато удвои обема си. Направете пълнежа: натрошете наденицата и задушете на умерено висока температура. Отстранете излишната мазнина. Добавете доматеното пюре, лука и подправките. Свалете от огъня и оставете да се охлади. Притиснете тестото и разделете на две. Разточете всяка половина на правоъгълник. Намажете равномерно с плънката, като оставите по 1 см от края свободен. Покрийте равномерно със сиренето. Поръсете със зехтин. Навийте на плътно руло откъм дългия край. Сложете в голяма тава със слепения край надолу. Свийте всяко руло във форма на полумесец. Пече се на 200С във фурната за 45 минути или до готовност. Охлажда се 30 минути преди рязане. Поднесете топло или при стайна температура.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ