Регистрация

Пълнена паста със сос

Автор:
bogdanova
|
Дата:
28 Dec
|
Видяна:
629
Оцени рецептата

Спагети сос:

450 г смляно пуешко - запържено

225 г гъби - нарязани

1/2 ч лук - нарязан

1/2 ч чушки - нарязани

2 скилидки чесън - счукан

2 консерви по 410 г домати – намачкани

170 г консерва доматено пюре

1 ч.л. захар на пясък

3 ч.л. риган

3 ч.л. босилек

2 ч.л. сол

1 ч.л. черен пипер

За плънката:

340 г паста мидички, големи

680 г извара

3 ч моцарела

1/2 ч пармезан

2 белтъка

1 с.л. магданоз

1 ч.л. сол

1/2 ч.л. черен пипер

 

Запържете леко гъбите, лука, чушките и чесъна, докато омекнат. След това добавете месото и се пържи, докато не е вече розово. Отцедете. Добавете неотцедените домати, доматеното пюре, захарта, ригана, босилека, солта и черния пипер. Оставете да заври, намалете огъня. Покрийте и оставете да къкри за 30 минути. След това оставете настрана. Загрейте фурната на 180С. За направите плънката, сложете вода да заври в голяма тенджера и добавете пастата. Оставете да заври, след това продължете готвенето в продължение на още 5 до 6 минути или до степен ал денте. Отцедете и заделете в тава за печене. В купа, смесете изварата, 2 чаши моцарела, пармезан, белтъците, магданоза, солта и черния пипер. Налейте 1 чаша спагети сос на дъното на правоъгълна тава. Напълнете всяка мидичка щедро със сместа със сирена, около 1 супена лъжица във всяка черупка. Поставете пълните черупки в тавата. Изсипете останалия сос за спагети върху всяка черупка, а след това покрийте с останалата моцарела. Пече се в продължение на 45 минути или до златисто.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта