Пълнена паста със сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Спагети сос:
450 г смляно пуешко - запържено
225 г гъби - нарязани
1/2 ч лук - нарязан
1/2 ч чушки - нарязани
2 скилидки чесън - счукан
2 консерви по 410 г домати – намачкани
170 г консерва доматено пюре
1 ч.л. захар на пясък
3 ч.л. риган
3 ч.л. босилек
2 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
За плънката:
340 г паста мидички, големи
680 г извара
3 ч моцарела
1/2 ч пармезан
2 белтъка
1 с.л. магданоз
1 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
Запържете леко гъбите, лука, чушките и чесъна, докато омекнат. След това добавете месото и се пържи, докато не е вече розово. Отцедете. Добавете неотцедените домати, доматеното пюре, захарта, ригана, босилека, солта и черния пипер. Оставете да заври, намалете огъня. Покрийте и оставете да къкри за 30 минути. След това оставете настрана. Загрейте фурната на 180С. За направите плънката, сложете вода да заври в голяма тенджера и добавете пастата. Оставете да заври, след това продължете готвенето в продължение на още 5 до 6 минути или до степен ал денте. Отцедете и заделете в тава за печене. В купа, смесете изварата, 2 чаши моцарела, пармезан, белтъците, магданоза, солта и черния пипер. Налейте 1 чаша спагети сос на дъното на правоъгълна тава. Напълнете всяка мидичка щедро със сместа със сирена, около 1 супена лъжица във всяка черупка. Поставете пълните черупки в тавата. Изсипете останалия сос за спагети върху всяка черупка, а след това покрийте с останалата моцарела. Пече се в продължение на 45 минути или до златисто.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ