Регистрация

Пълнен патладжан на фурна

Автор:
yasen
|
Дата:
22 May
|
Видяна:
672
Оцени рецептата

1 патладжан

1/2 чаша нискомаслена извара

2 супена лъжица лук, нарязан

1 чаена лъжичка дафинов лист, смлян

1 чаена лъжичка босилек

1 чаена лъжичка риган

2 супени лъжици доматен сос

56 г сирене

 

Кипнете патладжана във вряща вода, покрит, в продължение на 10 минути. Отцедете и срежете наполовина по дължина. Издълбайте с лъжичка вътрешността, като оставите 1,5 см в кората. Намачкайте издълбаната вътрешност с изварата, лука, дафиновия лист, босилека, ригана и доматения сос.

Загрейте фурната до 180 градуса. Напълнете половинките патладжан, сложете в тавичка и се пекат покрити за 15 минути. Добавете малко вода на дъното на съда, за да се запази влажността. Покрийте със сирене. Пече се още 5 минути непокрито.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта