Регистрация

Пуешко с круши и орехи

Автор:
Биляна Еленкова
|
Дата:
30 Oct
|
Видяна:
1017
Оцени рецептата

450 г пуешки гърди, нарязани на филийки

2 с.л. зехтин

2 скилидки чесън, нарязан

1 ч.л. зърна черен пипер, счукан

1/2 ч.л. сол (по желание)

1/3 ч ябълков сок

2 с.л. бита сметана

2 круши, нарязани на тънки филийки

1/2 ч орехи, половинки, препечени

 

Загрейте мазнината в тиган на средно висока температура, докато зацвърчи, около 1 минута. Сложете гърдите и чесъна в тигана. Гответе около 1-2 минути от всяка страна, докато пуешките гърди леко покафенеят. Поръсете със сол и пипер. Изсипете в ябълковия сок и сметаната върху месото. Добавете крушите. Покрийте и гответе още 1-2 минути или докато крушите се стоплят. Поръсете с орехите. По желание, поднесете с ориз.

 





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта