Регистрация

Прясна царевица с паста Орзо

Автор:
Lubomir Atanassof
|
Дата:
23 May
|
Видяна:
523
Оцени рецептата

115 г паста Орзо

2 с.л. зехтин

За дресинга:

2 ч.л. едросмлян червен пипер

1/2 ч оризов оцет

1/4 ч светъл царевичен сироп

2 дафинови листа

3 с.л. пресен сок от лайм

340 г пушено пилешко, нарязано на ленти

2 1/2 ч царевица

1/3 ч пресен босилек, нарязан

1/2 ч зелен лук; нарязан много ситно

1/2 ч нарязана червена чушка

Сол и прясно смлян черен пипер на вкус

За украса:

Стръкчета босилек

Резени лайм

Препечени кедрови ядки

 

В тенджера с леко подсолена, вряща вода пастата до степен ал денте. Отцедете и разбъркайте със зехтина. Заделете. В тенджера, смесете червения пипер, оцета, царевичния сироп, дафиновите листа и сока от лайм. Оставете на слаб огън за 5 минути и оставете да се охлади. Извадете дафиновия лист. Смесете пастата и дресинга и останалите съставки. Охладете и сервирайте, гарнирано с клончета босилек и резени лайм. Поръсете с кедровите ядки.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта