Регистрация

Пролетна зелена паста

Автор:
Весела Динолова
|
Дата:
24 Apr
|
Видяна:
553
Оцени рецептата

4 ч студена вода

1/2 лимон

6 мини артишока, почистени и нарязани

6 тънки стръка аспержи, подрязани и нарязани на парчета иот по 2,5 см

225 г паста оречиете

1 с.л. зехтин

2 с.л. несолено масло

1/4 ч нарязан зелен лук

2 скилидки чесън, нарязан на филийки

1/3 ч черни маслини в зехтин, без костилки

1/2 ч зелен грах

4 с.л. настърган пармезан

Сол на вкус

Прясно смлян черен пипер

 

Напълнете купа със студена вода и изстискайте лимоновия сок в нея. Добавете и изстисканото парченце лимон. Заделете. Нарежете артишока вертикално на три или четири парчета и ги пуснете във водата, докато работите. Сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври. Отцедете артишока и го сложете в тенджерата. Оставете на слаб огън за 10 минути. След това отцедете артишока, като запазите течността от готвенето и го изплакнете със студена вода. Заделете. Сложете заделената течност да заври и прибавете аспержите. Варете 3 мин., отцедете и отново запазете бульона. Изплакнете аспержите под студена вода и оставете настрана. Сложете голяма тенджера с прясна вода да заври. Сварете пастата до омекване. Междувременно, загрейте зехтина и 1 супена лъжица от маслото в тенджера. Запържете лука и чесъна в продължение на 3 минути. След това добавете маслините, граха, заделените артишок и аспержи, останалата 1 супена лъжица масло, 1/3 чаша от бульона и 3 супени лъжици от пармезана. Разбъркайте хубаво за 2 мин. Добавете 2 с.л. от бульона на пастата и прехвърлете соса в купа за сервиране. Отцедете пастата и я смесете със соса, докато се покрие хубаво. Подправя се със сол, черен пипер и още 1 супена лъжица настърган пармезан. Сервирайте веднага.





Виж още от категория "Паста"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта