Регистрация

Прасковено чътни

Автор:
Ivko
|
Дата:
18 Sep
|
Видяна:
1182
Оцени рецептата

1,3 кг праскови, твърди

За оцетената вода:

1 л вода, плюс

1 с.л. оцет

1 ч кафява захар

3/4 ч златисти стафиди

3/4 ч мед

3/4 ч бял винен оцет

1/4 ч.л. индийско орехче

6 цели зърна карамфил

1 пръчица канела, натрошена

 

Изсипете вряла вода върху прасковите; оставя се да престои, докато кожите могат да бъдат лесно отстранени. Потопете в студена вода, обелете. Махнете костилките и нарежете на парчета. Сложете веднага във водата с оцета, за да не потъмнеят. В тенджера, смесете кафявата захар и следващите 4 съставки. Сложете карамфила и канелата в завързана тензухена торбичка. Отцедете прасковите и ги добавете в сиропа. Оставете да къкри за 1 час; като се разбърква от време на време. Премахнете торбичката с подправки и продължете варенето, докато бързо напълвате по един чист, горещ буркан в даден момент. Напълнете в рамките на 1 см от ръба, като се уверите, че сиропът покрива плодовете. Запечатайте всеки буркан веднага. Стерилизирайте в кипяща вода за 5 мин.





Виж още от категория "Консервиране"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта