Портокалово-бадемови курабийки
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За курабийките:
4 ч брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. канела
1 1/2 ч масло, меко
1 ч захар
3 1/2 ч.л. вода от портокалов цвят
За бадемовата плънка:
170 г бадемова паста, мека
2 с.л. масло, меко
2/3 ч захар
1/2 ч.л. канела
1 ч.л. вода от портокалов цвят
Захар, за поръсване
Загрейте фурната до 180ºС. Смесете брашното, бакпулвера и канелата; заделете. Разбийте на крем маслото, захарта и портокаловата вода. При разбъркване се добавя брашнената смес, по 1/2 чаша наведнъж, като смесвате след всяко добавяне. Оформете тестото на топка, увийте в найлон и се съхранява в хладилник в продължение на 20 мин. Разбийте бадемовата паста, маслото, захарта, канелата и портокаловата вода, докато сместа стане гладка. Оваляйте по 1/2 ч.л. от пастата на гладки топки и заделете. Оформете топчици от по 1 с.л. от тестото. Подредете ги на 3 см една от друга в намаслени тави. Направете по 1 см вдлъбнатина във всяка топка и я запълнете с топчиците от бадемова паста. Пече се 15-18 минути или докато отдолу станат златисти и бадемовото тесто леко покафенее. Поръсете със захар на пясък. Охлажда се върху решетка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ