Регистрация

Пица с телешка кайма

Автор:
desislavva
|
Дата:
11 Jun
|
Видяна:
854
Оцени рецептата

За блата:

1/2 ч готов микс за палачинки

1 пакет активна суха мая

2/3 ч вода, гореща

За месната смес:

450 г телешка кайма

1/2 ч лук, нарязан

425 г доматен сос

2 ч.л. листа риган

1/4 ч.л. пипер

За топинга:

1/2 ч зелени чушки, нарязани, по желание

2 ч настъргана моцарела

1 ч настърган пармезан

 

Загрейте фурната до 210 градуса.

Смесете микса и маята и разбъркайте в горещата вода. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и омесете до гладкост, около 20 пъти. Оставете да престои няколко минути. Докато тестото почива, запържете и разбъркайте месото и лука в голям тиган, докато лукът омекне и месото е кафяво. Отстранете излишната мазнина. Прибавете доматения сос, ригана и черния пипер и оставете настрана. Разделете тестото наполовина. Разточете всяка половина в ненамазана тава за пица. Направете лек ръб, като навиете тестото в краищата. Намажете с месната смес. Покрийте със зелената чушка и сирената. Пече се, докато тестото покафенее - 15 - 20 минути. Нарежете на парчета и поднесете.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта