Пица с телешка кайма
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За блата:
1/2 ч готов микс за палачинки
1 пакет активна суха мая
2/3 ч вода, гореща
За месната смес:
450 г телешка кайма
1/2 ч лук, нарязан
425 г доматен сос
2 ч.л. листа риган
1/4 ч.л. пипер
За топинга:
1/2 ч зелени чушки, нарязани, по желание
2 ч настъргана моцарела
1 ч настърган пармезан
Загрейте фурната до 210 градуса.
Смесете микса и маята и разбъркайте в горещата вода. Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и омесете до гладкост, около 20 пъти. Оставете да престои няколко минути. Докато тестото почива, запържете и разбъркайте месото и лука в голям тиган, докато лукът омекне и месото е кафяво. Отстранете излишната мазнина. Прибавете доматения сос, ригана и черния пипер и оставете настрана. Разделете тестото наполовина. Разточете всяка половина в ненамазана тава за пица. Направете лек ръб, като навиете тестото в краищата. Намажете с месната смес. Покрийте със зелената чушка и сирената. Пече се, докато тестото покафенее - 15 - 20 минути. Нарежете на парчета и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ