Пица с наденица и моцарела
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Необходими продукти:
За блата:
1 ч топла вода
1 ч.л. активна суха мая
3 1/2 ч брашно
1/2 ч царевично брашно
1 ч.л. сол
1/4 ч зехтин
За пълнежа:
450 г моцарела, нарязана на филийки
450 г наденица, обелена и натрошена
1 консерва домати, отцедени и едро намачкани
2 скилидки чесън, счукан
3 ч.л. сушен риган или 5 пресни листа босилек, накъсани
4 с.л. настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Налейте топлата вода в голяма купа и разтворете маята с вилица. Добавя се 1 чаша брашно, царевичното брашно, солта и растителното масло. Разбийте добре с лъжица. Продължете да разбърквате останалото брашно по 1/2 чаша наведнъж, докато тестото започне да се отделя от стените на купата. Набрашнете ръце и работната си повърхност и омесете топката тесто, докато вече не е лепкава. Оставете тестото да втаса в намаслена купа, запечатана с найлоново фолио, в продължение на 45 - 60 минути на топло място, докато не удвои обема си. Притиснете надолу и отново омесете за кратко. Притиснете го в намаслен дълбока тава за пица, така че да достигне 5 см по стените и докато е равномерно разпределено на дъното на тавата. Оставете да втаса за 15-20 мин. преди да сложите плънката. Загрейте фурната до 260 градуса. На плънката: Запържете наденицата докато вече не е розова и отцедете излишната мазнина. Отцедете и нарежете доматите. Поръсете втасалото тесто със сиренето. След това разпределете запържената наденица и чесъна отгоре. Покрийте с домати. Поръсете подправките и пармезана. Пече се в продължение на 15 минути на 260С. След това намалете огъня на 200С и оставете за още 25 - 35 минути. Блатът трябва да се изпече до златисто-кафяво. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ