Пица с броколи
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
2 ч.л. царевично брашно
1 готово тесто за пица
За заливката:
1/4 ч зехтин
4 скилидки чесън, нарязани
2 с.л. нарязан лук шалот или кромид лук
1 с.л. балсамов оцет
1/3 ч настърган пармезан
1/2 ч.л. сушени листа босилек
1/2 ч.л. сушени листа мащерка
1/2 ч.л. сушени листа риган
1/4 ч.л. червен пипер люспи
170 г нарязано на филийки сирене или кашкавал
450 г броколи, замразени и размразени, нарязани и добре отцедени
200 г печени червени чушки, отцедени, нарязани на ленти
1/2 ч настъргани пармезан
Загрейте фурната до 220 градуса. Леко намажете тава за пица и поръсете с царевично брашно. Развийте тестото; притиснете към дъното и страните на тавата. Печете 5-8 минути или докато стане светло златисто-кафяво. В купата на процесор, с метално острие, комбинирайте маслото, чесъна, лука, оцета, пармезана, босилека, мащерката, ригана и червения пипер до гладкост и оставете настрана. Подредете сиренето или кашкавала върху частично изпечения блат. Поставете броколите равномерно върху сиренето. Разпределете равномерно соса отгоре. Подредете лентите чушки върху броколите; поръсете с пармезан. Пече се 17-22 минути или докато краищата на блата станат тъмно златисто-кафяви. Сервирайте веднага.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ