Пилешко с пикантен чили сос
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
3/4 ч прясно изцеден лимонов сок
3/4 ч сухо бяло вино
6 с.л. зехтин
4 1/2 с.л. чили на прах
9 скилидки чесън, обелен и нарязан фино
3 лука шалот, нарязани
2 с.л. соев сос
2 с.л. мед
1 1/2 с.л. пресни листа риган
8 големи пилешки гърди половини, обезкостени, с кожата
стръкчета риган - по желание
Пюрирайте първите 9 съставки в блендер или кухненски робот до гладкост. Изтънете гърдите с чукче за месо до 1 см дебелина. Сложете месото в правоъгълна тавичка. Изсипете маринатата отгоре и разбъркайте, за да се покрие. Покрийте и оставете в хладилника за една нощ.
Сгорещете скарата. Отцедете маринатата в малка тенджерка. Варете 5 минути. Поръсете пилешкото със сол и пипер. Изпечете до готовност на скарата за около 5 минути от всяка страна. Намажете с марината отгоре. Прехвърлете в чиния. Украсете с риган. Поднесете с останалата марината.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ