Регистрация

Пилешки пай

Автор:
alexander
|
Дата:
18 Dec
|
Видяна:
1012
Оцени рецептата

2,5 кг пиле, нарязано

1/2 ч.л. пипер

1/2 ч.л. риган

Вода

Сол

2 моркова, нарязани на филийки

1 стрък целина, нарязан на филийки

340 г бял лук

Брашно

1 3/4 ч течна сметана

1 пакет от 300 г лимски фасул

225 г гъби; малки

1 ч мазнина

2 с.л. мазнина

1 жълтък

 

1. В тенджера на силен огън, сгорещете пилешкото, пипера, ригана, 4 чаши вода и 2 ч.л. сол до кипене. Намалете огъня до слаб; покрийте и оставете да къкри 35 минути или до омекване.

2. Заделете 1 ч бульон. Извадете месото и оставете да се охлади, след което го обезкостете; Нарежете на малки кубчета.

3. В тенджера на силен огън, сгорещете морковите, целината, лука и заделената 1 чаша пилешки бульон до кипене. Намалете огъня до слаб; покрийте и оставете да къкри 10 минути или почти до омекване. Отстранете от огъня. С решетъчна лъжица, извадете зеленчуците в купа.

4. В малка купа се смесват 1/2 чаена чаша брашно с 3/4 чаша сметана; постепенно се добавят при бульона в тенджерата; долейте останалата сметана. Гответе на слаб огън, като се разбърква, докато сосът се сгъсти леко. Добавете пилешкото, зеленчуците, лимския фасул, гъбите и 1 1/2 чаена лъжичка сол. Изсипете сместа в правоъгълна тавичка.

5. Пригответе тестото: В купа, смесете 3 чаши брашно и 1 1/2 чаена лъжичка сол. Добавете мазнината и разбъркайте, докато се получи ронливо тесто. Поръсете около 1/2 чаша вода, по една супена лъжица наведнъж, в брашнената смес, като смесвате леко с вилица, докато тесто е достатъчно влажно, за да се оформи на топка.

6. На леко набрашнена повърхност с набрашнена точилка, разточете две трети от тестото на правоъгълник. С нож, направете няколко малки прореза в центъра на тестото. Поставете тестото хлабаво над сместа с пиле. Подрежете излишното тесто и затворете върху ръба на тавата.

7. Разбийте жълтъка леко с 1 ч.л. вода. Намажете тестото. Печете на 180С във фурната за 1 час или докато се получи златиста коричка.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта