Регистрация

Пилешки гърди с авокадо

Автор:
Надежда
|
Дата:
18 Feb
|
Видяна:
1009
Оцени рецептата

2 пилешки гърди, половинки, без кожа и обезкостени, изтънени до 0,5 см в дебелината

1 с.л. царевично нишесте

1/2 ч.л. кимион, смлян

1/2 ч.л. чеснова сол

1/2 яйце, леко разбито

1/2 с.л. вода

3 с.л. царевично брашно

1 1/2 с.л. олио

1/2 авокадо, обелено, нарязан на филийки

4 ч сирене, настъргано

1/4 ч сметана, разделена

1/8 ч нарязан зелен лук

1/8 ч червена чушка, нарязана

Чери домати

Магданоз, стръкчета

 

В плитка чиния, разбъркайте заедно царевичното нишесте, кимиона и чесновата сол. Добавете пилето, по едно парче в даден момент и оваляйте хубаво, така че да се покрие. В друга малка купа, разбийте яйцето и водата. Поставете царевичното нишесте в друга купа. Потопете пилето първо в яйце и след това в царевично брашно, като покриете хубаво. В голям тиган, сложете олиото и сгорещете на умерен огън. Добавите пилешкото и гответе за две минути от всяка страна. Извадете пилето в плитка тава; поставете резените авокадо отгоре и се поръсва със сирене. Пече се на 180С във фурната за около 15 минути или докато вилица лесно пробожда месото и сиренето се разтопи. Покрийте със заквасена сметана, разделена поравно; поръсете със ситно нарязан зелен лук и червен пипер.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта