Пилешки гърди в плик
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
Тази рецепта е страхотна, защото основното ястие се приготвя за изключително бързо, пък и без да се цапа тава и голямо количество посуда. Идеята е идеална за натоварения делник, а и месото на пилешките гърди е богато на протеин и бедно на мазнини, затова може да мине за полезна и питателна храна.
Необходими продукти:
комплект пилешки гърди (около 600 грама)
30 г масло (приблизително)
сол и пипер на вкус
кимион на прах
гъби, моркови, лук, чесън, целина, пресни картофки - каквото имате под ръка
4 с.л. зехтин или олио
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди разделете на 4 части. Първо на 2 - лява и дясна и след това изтънете всяка от тях като разрежете напречно на две по-тънки филета. Ако гърдите не са много дебели - можете да оставите и целите парчета.
2. Обтрийте месото със сол, пипер и кимион. Покапете деликатно със зехтин.
3. В купа обелете и нарежете избраните от вас зеленчуци. Ако използвате картофи, нарежете на по-малки парчета, за да могат да се сготвят. Ако слагате чесън - добавете цели скилидки или глави с обелката - карамелизира се много апетитно. Ако слагате лук - сложете главите цели или на половинки. Гъбите, морковите и целината се режат на едро.
4. Готовите зеленчуци овкусете със сол и пипер, залейте със зехтин или олио и разпределете в плика за готвене. Върху тях подредете пилешките филета, а отгоре на месото сложете резени масло. Завържете плика с приложената свинска опашка, прехвърлете го в тава и пъхнете във фурната.
5. Пуснете на 180 градуса и печете 50 минути. Най-добре е пликовете за готвене да се слагат в студена фурна.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ