Пиле със спагети
Категории
- Агнешко /103/
- Алкохолни напитки /28/
- Барбекю /82/
- Билки и подправки /2/
- Боб и зърнени храни /316/
- Бонбони /66/
- Бързо и лесно /24/
- Вегетариански /162/
- Гарнитура /55/
- Говеждо месо /347/
- Десерти /949/
- Дивеч /44/
- Желета и конфитюри /26/
- За деца /8/
- Закуска /242/
- Зеленчуци /90/
- Зърнени /5/
- Касероли /100/
- Колбаси /28/
- Консервиране /40/
- Курабийки /348/
- Мексиканско /163/
- Морска храна /290/
- Напитки /81/
- Ориз /120/
- Основни /221/
- Основно ястие /404/
- Паста /379/
- Патица /16/
- Печива /315/
- Пикантни /126/
- Пиле /259/
- Плодове /54/
- Подправки /17/
- Празнични /27/
- Предястия /1342/
- Регионална кухня /135/
- Рецепти за домашни любимци /1/
- Салати /309/
- Сирене /87/
- Сладкиши и десерти /263/
- Снаксове /24/
- Сосове /252/
- Супи /469/
- Торти /324/
- Уред за бавно готвене /102/
- Хляб /164/
- Храна за домашни любимци /1/
- Шоколад /25/
- Ядки /19/
- Яйца /55/
- Ястия с плънка /42/
- Яхнии /54/
За пастата:
6 л гореща вода
1/4 ч зехтин
3 с.л. сол
680 г пресни спагети
Подправки:
2 ч.л. сушени листа мащерка
1 1/4 ч.л. смлян лют червен пипер
1 ч.л. бял пипер
3/4 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. сушен босилек
За соса:
450 г несолено масло +
4 с.л. несолено масло
1 ч лук, нарязан много фино
4 средно големи скилидки чесън, обелен
2 ч.л. чесън, счукан
3 1/4 ч пилешки бульон
2 с.л. сос Уорчестър
1 с.л. сос Табаско + 1 чаена лъжичка
2 консерви (450 г) доматен сос
2 с.л. захар
2 ч зелен лук, нарязан много фино
Подправките за пилето:
1 1/2 ч.л. сол
1 1/2 ч.л. бял пипер
1 1/2 ч.л. чесън на прах
1 1/4 ч.л. смлян лют червен пипер
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. кимион (по желание)
1/2 ч.л. сушен босилек
900 г обезкостено пиле
Сложете горещата вода в голяма тенджера на силен огън, заедно със зехтина и солта, покрийте и оставете да заври. Когато заври, добавете спагетите сварете до степен ал денте. След това веднага отцедете спагетите в гевгир, а за да спре процесът на готвене, сложете под течаща студена вода. След като пастата се охлади напълно, около 2 до 3 минути, намажете щедро с растително масло ръцете си и разбъркайте спагетите. Заделете. Смесете подправките в малка купа и оставете настрана. В тенджера смесете 1-1/2 бучки масло, лука и скилидките чесън; задушете на умерен огън за 5 минути, като периодично се разбърква. Добавете счукания чесън и микса подправки; продължете да готвите на умерен огън, докато лукът е тъмно кафяв, но без да изгори, за около 8 до 10 минути, като се разбърква често. Добавете 2-1/2 чаши от бульона, соса Уорчестър и Табаско, оставете да къкри бързо и гответе около 8 минути, като се разбърква често. Добавете доматения сос и оставете сместа да заври. След това добавете захарта и 1 чаша от зелен лук, оставете леко да къкри за около 40 минути, като се разбърква от време на време. Смесете съставките за подправките за пилето в малка купа и се разбърква добре. Поръсете месото и втрийте хубаво с пръсти. В голям тиган разтопете 1-1/2 бучка масло на умерен огън. Добавете останалата 1 чаша зелен лук и задушете на силен огън за около 3 минути. Добавете месото и гответе още 10 минути, като често се разбърква. Когато доматеният сос се е готвил около 40 минути, добавете сместа с пиле и сгорещете. За да завършите ястието, за всяка порция разтопете 2 супени лъжици масло в голям тиган на умерен огън. Добавете една шеста от сварените спагети и ги сгорещете за 1 минута, като се разбърква непрекъснато. Добавете 1-1/4 чаши пилешко и сос и 2 супени лъжици от останалия бульон; сгорещете внимателно, като се разбърква често. Отстранете от огъня. Поднесете в затоплени чинии.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ