Регистрация

Пиле с испански ориз

Автор:
elenkova
|
Дата:
17 Apr
|
Видяна:
708
Оцени рецептата

1 с.л. олио (плюс 1 чаена лъжичка)

900 г обезкостени пилешки гърди

1/2 ч.л. червен пипер

225 г ориз

1/2 ч зелен лук, нарязан на филийки

1 1/2 пилешки бульон

1 ч домати, цели, консервирани, с течността

2 ч.л. магданоз, нарязан

1/8 ч.л. шафран или куркума, смлени

1/8 ч.л. смлян черен пипер

1 1/2 ч зелен боб, разполовен

2 с.л. печена червена чушка, наситнена

 

Сгорещете олиото в голям тиган на умерен огън. Поръсете пилешкото от двете страни с червен пипер. Сложете го в тигана и гответе до златисто и от двете страни, 7-8 минути. Прехвърлете в чиния и покрийте леко, за да не изстива. Добавете ориза и лука в тигана. Гответе като периодично се разбърква, докато оризът е златист и прозрачен, 2-3 минути. Прибавете бульона, доматите с течността, магданоза, шафрана и черния пипер. Натрошете доматите с лъжица. Оставете сместа да заври. Върнете пилето и всички сокове, които са се събрали, в тигана. Покрийте. Намалете огъня до слаб; оставете да къкри, непокрито, за 15 минути, като се разбърква от време на време. Добавете зеления боб и печената чушка. Покрийте и гответе, докато омекне, около 15 минути.





Виж още от категория "Основни"

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта